אוכל 103
כנפי עוף צהובות בשקל
במאמר הקודם: "אוכל 102 חומוס" דיברנו על יתרונות התזונה הצמחונית והטבעונית:
לא רק יותר כסף בכיס ויותר בריאות אלא גם פחות נזק לסביבה ולבעלי חיים.
קראתי שישראל הפכה לאחרונה למובילה דעת קהל עולמית עם 5% טבעונים ו-10% צמחונים.
הנתונים מרשימים אף יותר בהתיחס לעובדה שהנמנעים מבשר בישראל עושים זאת בעיקר מסיבות בריאותיות ואידיאולוגיות.
באופן כמעט מפתיע, ישראל מצטיירת כמגדלור של סולדריות, חמלה וחסד!
עם זאת, כ-85% מהאוכלוסיה, עדיין מבססת חלק משמעותי מהדיאטה שלה על חלבון מהחי.
גם הצהוב אוכל בשר, אבל הוא מודע להשלכות ולכן פועל להקטנת רכיב זה בצלחת שלו.
איך?
הצהוב אינו דוגל בפתרונות בינריים של אפס ואחד.
בוודאי שלא עבור כל אחד מאיתנו.
אין דרך אחת נכונה.
סובייקטיביות היא שם המשחק וכל אחד ימצא את הדרך שלו.
אתם מוזמנים לקרוא עוד על הסובייקטיביות של הצהוב במאמר: "ערך - במשקפיים של הצהוב".
וגם על הסכמתם של גדולי הכלכלנים לסובייקטיביות של הצהוב במאמר: "ערך - במשקפיים של הכלכלה".
לכן לדעתי הצעד הראשון בכיוון הוא העשרת הדיאטה בחומרי גלם ומנות מהצומח שמחליפות חלק מהמנות הבשריות.
דרך אחת היא הגדרת ימים צימחוניים בשבוע. אפשר להתחיל עם יום שני ללא בשר (Meatless Monday), אם זה הולך טוב אתם יכולים לנסות להתקדם לצרוך בשר רק 3 בשבוע, למשל. הכל כמובן בשיקול דעת, תוך לימוד הנושא ובפיקוח תזונתי.
דרך אחרת היא הקטנת חלקו היחסי של הבשר על הצלחת. במקום לאכול המבורגר 300 גר', לאכול המבורגר 150 גר' ושעועית ירוקה. במקום לאכול 8 כנפי עוף, לאכול 4 כנפי עוף וסלט עדשים.
אחרי שטיפת המוח הקצרה, נתקדם למתכון הכנפיים הצהובות בשקל.
משום שחלקינו עדיין אוכלי בשר, אולי רק עוף, ואולי פשוט הגיע יום שלישי :)
מתכון זול נולד בדרך כלל מאילוצים: מעט כסף, מעט חומרי גלם או מעט משניהם.
כנפייים הן אולי לא הנתח הבריא ביותר בעוף, אבל הן זולות מאוד בעידן הבררני שלנו שבו כולם רוצים "פילה" ולכן מהוות חלופה חסכונית.
שיתוף פעולה בין המטפח, ההאקר והריאליסט יביא לפריצות דרך וליצירת מתכונים זולים, טעימים ומזינים שמתאימים בדיוק עבורכם :)
המתכון לכנפי עוף צהובות בשקל נולד מהצורך להשתמש בחומרי גלם ספורים ופשוטים כדי לקלוע לטעמו של ילד חובב מקדונלדס
אני יודע, המתכון מכיל סירופ תירס וצבעי מאכל, אבל מסתבר שזה המחיר שבחרתי לשלם כדי שהילד יאכל עוף שהוכן בבית :)
מרכיבים:
2 ק"ג כנפי עוף
2 בצלים חתוכים לטבעות
2 כפות שמן זית
4-6 אריזות אישיות של רוטב חרדל "חריף" מהמשלוח שנשאר במקרר ועומד לפוג תוקף
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה:
לשים את את כל המצרכים בקערה ולערבב. אפשר להשרות לזמן קצר בחוץ ועד כמה שעות במקרר.
לחמם מראש תנור ל-200 מעלות.
מעבירים את כל המרכיבים לתבנית, מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור ל-30 דקות.
מגבירים את התנור ל-230 מעלות, מסירים את נייר הכסף ומשחימים את הכנפיים 10-15 דקות נוספות במידה החביבה עליכם.
כדאי לדעת:
אם אתם לא בקטע חסכני, אפשר בכיף להחליף את הכנפיים בפרגיות.
מרינדה אפשר להכין כמעט מכל מה שתמצאו במקרר ריק. נסו צירופים שונים כדי להגיע למשרה הסודי שלכם.
(שאריות בירה, יין, רטבים במצב אכיל, פירות בשלים יותר מידי, מיץ פירות, הדבש שהילד הביא לראש השנה, הכל הולך :)
מה שחשוב הוא שתאזנו חריפות/מתיקות/חמיצות/שומניות לפי הטעם האישי שלכם.
החישוב המספרי:
2 ק"ג כנפי עוף עלו 22 ש"ח בלבד אפילו בלי לצאת מהשכונה. זה נכון, 11 ש"ח לקילו.
רוטב החרדל היה שריד ממשלוח וניצל מגורל דומה ל-30% מהמזון שמושלך לפח, עלות הבצל, שמן הזית והמלח זניחה.
מקובל לחשב לפי 10-12 כנפיים לק"ג כנפיים תלוי במידת השמנמנות וניקוי הנתח לפני השקילה.
במקרה הספציפי הזה הצהוב קיבל 26 כנפיים ב-22 ש"ח כלומר פחות משקל אחד לנתח עסיסי!
החישוב המדויק הוא 85 אגורות לכנף. דוגמא מצוינת לחוק ההיצע והביקוש בפעולה.
אם ומתי שנתפנק בפרגית, נתח עסיסי, אופנתי ואפילו פוטוגני נשלם כ-60 ש"ח לקילו אחד !!
בתיאבון.
הצהוב – בקריאה ראשונה מטורף, בקריאה שניה הזוי, בשלישית הגיוני וברביעית גאוני
מבולבל/ת קצת? האם זהו הפוסט הראשון של הצהוב שאתה קורא? אולי יהיה לך יותר קל ללכת להתחל כאן.